Блог

Корисна алатка за семејни бизниси

Корисна алатка за семејни бизниси

Во животот често пати наидуваме на компликации, како во личните така и во деловните односи.…

Повеќе
Парадоксот на назначување на иден лидер

Парадоксот на назначување на иден лидер

Назначувањето на иден лидер, односно предавање на семејниот бизнис на идната генерација претставува сет на…

Повеќе
Листа за проверка на семејни деловни катастрофи

Листа за проверка на семејни деловни катастрофи

Водењето на семеен бизнис може да претставува огромна финансиска и емотивна награда за членовите на…

Повеќе
Процес на создавање семеен устав

Процес на создавање семеен устав

Семејниот устав претставува доверлив семеен документ кој ја истакнува семејната визија и договор за сопственост…

Повеќе
Исполнување на високи очекувања и транзиција на семејниот бизнис од една генерација на друга

Исполнување на високи очекувања и транзиција на семејниот бизнис од една генерација на друга

Дури и самата помисла за одлучување кој ќе биде наследник на семејниот бизнис може да…

Повеќе
  • 1
  • 2
E-NEWSLETTER
 

Сакам да добивам емаил известувања за блог текстовите за семејни бизниси

(кликнете на страна за да го затворите ова прозорче)