24 Април (среда) 2019

Конференцијата ќе се одржи во City Hall Center

Зошто оваа конференција?

Посетата на оваа конференција ви носи 7 PDUs

Посетата на оваа конференција ви носи 7 PDUs (Professional Development Units), валидни за Вашата PMI сертификација.

Експерти од различни области

10 експерти од различни земји и различни компании ќе го споделат своето знаење и ќе покажат примери од пракса корисни за секој од вас. Развијте дополнителни вештини потребни за да ги задржите компетенциите и да останете на врвот.

Излези од рамката

Нови перспективи од креативни предавачи. Посетата на конференцијата ќе ви даде проширен поглед на вашето секојдневно работење, нови идеи, споделени искуства и поголем успех.

Вмрежување

Бидете на исто место со највлијателните PMP & IT Менаџери во регионот.

Најдобри практики

Учете од најдобрите, слушнете ги најновите трендови, останете лидери во вашата професија.

Панел дискусија

Тема: Како да ги имплементирате PM & IT трендовите во Вашите организации.

Special Offer

Кликнете тука за повеќе инфо.

After party од хуманитарен карактер во Umbrella

Со собраните средства на забавата, како и 10% од целокупниот промет направен вечерта ќе бидат купени материјали и ќе бидат донирани во двата центри за Аутизам, Во Мојот свет и Имаго Плус.

Треба да дојдете на конференцијата доколку сте:

 • Chief Executive Officer
 • Project Management Consultant
 • Educator/Trainer
 • Vice President
 • Business Analyst
 • Operations Manager
 • PMO Manager
 • Chief Information Officer (CIO)
 • Project Lead
 • Project Manager
 • Senior Project Manager
 • Director of Project Management/Director of PMO
 • Portfolio Manager
 • Program Manager
 • Project Management Specialist

Зошто да присуствувате?

Во еден ден, на едно место ќе имате можност да ги чуете искуствата на:

igor

Игор Згонц
CEO, управител со ризик и бизнис консултант за blockchain. Игор има дипломирано на насока информациски менаџмент и е претприемач речиси 20 години. Неговиот интерест за информациска безбедност бил надополнет со фокусирање на управувањето со ризикот на претпријатијата и blockchain. Игор е ориентиран кон постигнување на резултати, со исклучителен претприемачки дух и познавање на blockchain и крипто пазарот. Неговата компанија Silver Bullet Risk развива иновативни решенија за управување со ризици и консултантски корпорации со цел постогнување на повисоки цели и истовремено намалување на трошоците.

biljana

Билјана Барукчиева
Како искусен проектен менаџер, Билјана работела во повеќе мали и големи IT компании. Почнувајќи како PL/SQL девелопер, унапредувајќи ги нејзините технички знаења кон Oracle софтверите , станала првиот сертифициран Oracle university тренер во Македонија. Покрај унапредување на техничките познавања, работејќи на различни мали и големи проекти со различни тимови, се здобила со вредно искуство за креирање на тимови и нивна успешна мотивација и водење, унапредувајќи ги човечките, социјалните , комуникацииските вештини и емоционалната зрелоста на членовите на тимот.

rok

Рок Сајовиц
Г. Сајовиц е Дипломиран Инженер по компјутерски науки и Магистер по Менаџмент. По тригодишното искуство во Владиниот Центар за Информатика на Словенија, се вработува во приватна компанија фокусирајќи се на IT Service Management, каде што работи како сениор менаџер повеќе од три години. Во 2007 година, Рок Сајовиц основа сопствена комапнија ITSM CENTER Slovenia, каде до ден денес е Генерален Директор. Г. Рок Сајовиц ги има сите ITIV V3 Expert сертификати и е долгогодишен ITIL тренер. Од сертификати поседува и PRINCE2 practitioner and ISO/IEC 20000 and ISO/IEC 27001 Lead Auditor. Рок Сајовиц е човек со импресивно работно искуство како во јавниот, така и во приватниот сектор.

Филип Петровски
Филип е основач и CEO на Data Masters, македонска консултантска и тренинг компанија фокусирана на Business Intelligence и Data Science. Тој е магистер по Менаџмент на Информации на NOVA IMS во Лисабон, со специјализација во Business Intelligence и Knowledge Management. Неговото интернационално искуство вклучува дизајнирање и развој на комплексни Business Intelligence решенија, менторирање и консалтинг во областа. Со тоа, во последниве пет години директно учествува во дигиталната трансформација на големи организации во Португалија, Бразил, Малезија и Блискиот исток.

milan

Милан Шмигиќ
MScEE, PMP, PMO-CP е основач и CEO на Центар за Управување со проекти– CPM (www.cpm.rs), водечка консултантска и тренинг компанија за Проектен Менаџмент на целиот Балкан. Г. Шмигиќ има над 20 годишно работно искуство во менаџмент- консултантство, како и тренинг во многу индустрии и институции: Влада, ИТ компании, Финансиски институции, А/Е/С и енергетски институции. Неговото професионално искуство вклучува методологија и развој на проектен менаџмент портфолио, развој на PM методологија, како и имплементација на Enterprise Project Management Information Systems, Portfolio Project Management Offices и Contract Management процеси. Г. Милан Шмигиќ поседува завидно искуство во работа со проекти, покривајќи ги следните области: Cost & Schedule Management, Scope & Configuration Management, Earned Value Management, Human Resources Management, Stakeholder Management and Risk Management.

DSC_0440

Гордана Ѓорческа
Гордана е дипломиран електро инженер и магистар по интернационална бизнис инфомратика, со повеќе од 10 години работно искуство како проектен менаџер во домашни и странски софтверски копмании. Таа е посветен проектен менаџер со големо искуство во повеќе области на ИКТ во Македонија но и на меѓународни, европски проекти. Во рамките на проекти што ги води користи различни методологии, како CMMI и SCRUM, како и агилните принципи, зависно од концептот и бизнис доменот на проектите. Гордана ги претпочита агилните методологии како принципи на работа. Работата во Ендава уште повеќе ја инспирира како професионалец во оваа област.

darkonova

Дарко Димитровски
Дарко Димитровски е извонреден проектен менаџер кој повеќе од 12 години работи во различни опкруженија и по неколку различни методологии.Има развиено одлични вештини работејќи со Agile и Waterfall во хибрид со CI и CD. Секогаш кога ви е потребно да завршите некој проект, треба да го вклучите Дарко Димитровски-мото кое се развило низ годините.

32954294_10214757935076291_1559032330553655296_n

Фисник Доко
Фисник e тренер во Семос Едукација како сертифициран обучувач на Microsoft за курсевите за програмирање, SQL Server, Azure и Data Science. Во индустријата е софтвер архитект со повеќегодишно искуство во дизајнирање на архитектурата, развој и тестирање на софтверски решенија. Како MCT тренер има 5 години искуство додека во ИТ индустријата има 10 годишно искуство, и е предавач на конференции и настани во регионот. Новите технологии се предизвик за него, моментално на докторски студии е фокусиран на новите трендови Data Science, Power BI, Azure Machine Learning Studio и Microsoft R.

158

Сашо Славковски
Вработен во Макпетрол – Центар Dell како Менаџер на секторот за сервис и техничка поддршка, со 23 годишно работно искуство во делот на Enterprise & Systems Integration технологии уште од времето на Main Frame системите, преку почетокот и развојот на x86 серверските платформи па се до најновите технологии на виртуелизација и Software Defined Data Center. Сертифициран Dell|EMC Technology Architect, Vmware Certified Professional – Data Center Virtualization.

aleksandra

Александра Сретенова Матева
Александра е ИТ професионалец со долгогодишно работно искуство, во домашни и интернационални компании. Таа имала можност да работи на различни позиции во развојот и имплементацијата на проектите, со што нејзиниот увид за предизвиците и можностите при испораката на софтвер и софтверски продукти, доаѓа директно од развојните тимови. Александра верува дека инспирираните и мотивирани членови на тимови доставуваат најдобри резултати, а работата во Ендава секојдневно и го потврдува истото.

Агенда

09:00 – 09:30
Регистрација
9:30 – 10:00
Трендови во PM за 2019 – Милан Шмигиќ
 • Трендови во проектниот менаџмент во 2019 година
 • Растот на влијанието на проектниот менаџер
 • Растечката сложеност на проектите
 • Моќта на емоционалната интелигенција
 • Меки вештини
 • Популарноста на Agile
 • Kanban boards
 • Интегрирање на способностите на софтверот во проектниот менаџмент
 • Инвестирање во вештини на вработените
 • Дизајнирање на мисловниот процес во проектниот менаџмент
 • Растот на оддалечените тимови
10:00 – 10:30
Transformation to Agile – Дарко Димитровски
 • Understand the general concept of AGILE
 • Why Transform to Agile
 • Where should we look the Transformation
 • Is the Organization Ready
 • Transformation Strategy
10:30 – 11:00
Evolving Agile – Александра Сретенова Матева, Гордана Ѓорческа
11:00 – 11:15
Кафе Пауза
11:15 – 11:40
Power BI – Measure and visualize project success – Фисник Доко
 • Што е Power BI?
 • Power BI Сценарија во Project Management
 • Project Online Content Pack
 • Power BI во пракса
11:40 – 12:10
Digital Transformation through Data Science – Филип Петровски
 • Први чекори во процесот на имплементација на Data Science како дел од дигиталната трансформација во една компанија
 • Моделирањето на податоци како основа за Self Service Business Intelligence
 • Методологија за успешна имплементација на Business Intelligence решение
 • Примена, придобивки и можности
 • Што понатаму?
12:10 – 12:55
ITIL v4 and Digital Transformation – Рок Сајовиц
 • Излезен е ITIL V4. Што тоа значи во пракса?
 • Како ова е во согласност со дигиталната трансформација, AI, DevOps и други модели во IT?
 • Како ќе се одрази ова врз организациите кои користат стари верзии на ITIL?
 • Кои елементи од старата верзија на ITIL остануваат исти?
12:55 – 13:45
Ручeк
13:45 – 14:15
What is the future of Blockchain technology? – Мр. Игор Згонц
 • ICOs were number one talk everywhere.
 • What is about blockchain technology that is so good.
 • Practical use of blockchain today and plans for the future.
14:15 – 14:40
Project Success = Business Success (Definitions and Metrics) – Милан Шмигиќ
14:40 – 14:55
Soft Skills in IT – Билјана Барукчиева
 • Why soft skills are important in the workplace?
 • Defining the future of work and success
 • The Soft Skills That Matter Most In The Workplace
 • Why is Soft Skills Training Crucial for the Company
14:55 – 15:20
IT Transformation – Transforming The Business – Сашо Славковски

Како да се искористат придобивките од ИТ Трансформацијата во функција на поефикасно менаџирање на бизнис процесите.

 • ИТ трансформацијата како клучна алатка за:
 • развој и иновации,
 • подобрување на задоволството на клиентите,
 • подобрување на безбедноста на податоците во рамки на компанијата и нивно ефикасно користење
 • држење чекор со конкуренцијата
15:20 – 15:35
Кафе пауза
15:35 – 16:05
Панел дискусија
16:05 – 16:30
Work shop

Котизација

Цена на конфернецијата за еден учесник е 7.500 денари + ддв.

Регистрација
Контакт инфо:

Clear View BTC
+389 70 29 44 19

clearview.com.mk
info@clearview.com.mk

Бул. Јане Сандански бр.71а-2/К5/61/6, 1000 Скопје

Златен спонзор

Организатори

Главен поддржувач

Поддржувачи

Медиумски партнери

Top