Почетна
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
placeholder

 Локацијата на конференцијата е променета и ќе се одржи во City Hall Center

Зошто оваа конференција?


1

Здружение за проектен менаџмент – ПМИ Македонија

Посетата на оваа конференција ви носи 8 PDUs (Professional Development Units), валидни за Вашата PMI сертификација. 30 среќни слушатели ќе добијат кодови за едногодишна чланарина во PMI.


2

9 експерти од 6 области

9 експерти од различни земји и различни компании ќе го споделат своето знаење и ќе покажат примери од пракса корисни за секој од вас. Развијте дополнителни вештини потребни за да ги задржите компетенциите и да останете на врвот.

2

Излези од рамката

Нови перспективи од креативни предавачи. Посетата на конференцијата ќе ви даде проширен поглед на вашето секојдневно работење, нови идеи, споделени искуства и поголем успех

2

Вмрежување

Бидете на исто место со највлијателните PMP & IT Менаџери во регионот

2

Најдобри практики

Учете од најдобрите, слушнете ги најновите трендови, останете лидери во вашата професија
2

Панел дискусија

Зошто ДА и зошто Не да се користи соодветна методологија и која?
-1801Дена -13Часа -11Минути -4Секунди

Број на слободни места:

Sold-Out-1

Конференцијата е наменета за:  
 • Chief Executive Officer
 • Project Management Consultant
 • Educator/Trainer
 • Vice President
 • Business Analyst
 • Operations Manager
 • PMO Manager
 • Chief Information Officer (CIO)
 • Project Lead
 • Project Manager
 • Senior Project Manager
 • Director of Project Management/Director of PMO
 • Portfolio Manager
 • Program Manager
 • Project Management Specialist

Зошто да присуствувате?

Во еден ден, на едно место ќе имате можност да ги чуете искуствата на:
milan
Милан Шмигиќ
MScEE, PMP, PMO-CP е основач и CEO на Центар за Управување со проекти– CPM (www.cpm.rs), водечка консултантска и тренинг компанија за Проектен Менаџмент на целиот Балкан. Г. Шмигиќ има над 20 годишно работно искуство во менаџмент- консултантство, како и тренинг во многу индустрии и институции: Влада, ИТ компании, Финансиски институции, А/Е/С и енергетски институции. Неговото професионално искуство вклучува методологија и развој на проектен менаџмент портфолио, развој на PM методологија, како и имплементација на Enterprise Project Management Information Systems, Portfolio Project Management Offices и Contract Management процеси. Г. Милан Шмигиќ поседува завидно искуство во работа со проекти, покривајќи ги следните области: Cost & Schedule Management, Scope & Configuration Management, Earned Value Management, Human Resources Management, Stakeholder Management and Risk Management.
anicin
Мирослав Аничин
MScEE, PMP, PRINCE2P, SPC, PMO-CP, PBA, CBAP, ACP, PSM, CSP-SM, CSP-PO Lean Agile Transformation Coach / SAFe Program Consultant Искуство: 25+ години во Organizational Agile Transformation, Change Management, Strategic Business Consulting, Rescuing Projects from Crisis, Project, Program & Portfolio Management, Business Analysis and Business Process Management Претседател на PMI Serbia Chapter Индустрии: FMCG, Финансиски институции, Телеком, Јавен Сектор, Угостителство
aleksandar
Александар Стевковски
Александар е со 11 годишно работно искуство, на раководни позиции и во областа на управување со проекти. Комплетна имплементација на капитални проекти и проекти за подобрување, од разработка на концептуални решенија и бизнис случај, проектирање и инсталирање на производствени капацитети и опрема, па се до пуштање во работа на истите. На Конференцијата тој ќе ги сподели своите практични искуства од управувањето со проекти.
rok
Рок Сајовиц
Г. Сајовиц е Дипломиран Инженер по компјутерски науки и Магистер по Менаџмент. По тригодишното искуство во Владиниот Центар за Информатика на Словенија, се вработува во приватна компанија фокусирајќи се на IT Service Management, каде што работи како сениор менаџер повеќе од три години. Во 2007 година, Рок Сајовиц основа сопствена комапнија ITSM CENTER Slovenia, каде до ден денес е Генерален Директор. Г. Рок Сајовиц ги има сите ITIV V3 Expert сертификати и е долгогодишен ITIL тренер. Од сертификати поседува и PRINCE2 practitioner and ISO/IEC 20000 and ISO/IEC 27001 Lead Auditor. Рок Сајовиц е човек со импресивно работно искуство како во јавниот, така и во приватниот сектор.
darko
Дарко Димитровски
Дарко Димитровски е извонреден проектен менаџер кој повеќе од 12 години работи во различни опкруженија и по неколку различни методологии.Има развиено одлични вештини работејќи со Agile и Waterfall во хибрид со CI и CD. Секогаш кога ви е потребно да завршите некој проект, треба да го вклучите Дарко Димитровски-мото кое се развило низ годините.
simona
Симона Стевковска
Софтвер девелопер и проект координатор во ИТС Софтвер Центар. После дипломирање на Факултетот за Електротехника и Информациски Технологии, лојално работи на имплементација и одржување на софтверски решенија веќе 6 години во Искрател.
branko
Бранко Аврамовски
По завршување на високо образовани работи последователно на неколку позиции во области на дизајн, имплементација и операции во ИТ Инфраструктура. Тоа вклучува работа на физичка инфраструктура и организација на датацентри, нивно имплементирање и одржување. Има повеќегодишно работно искуство во Семос Компјутери, Т-Мобиле Македонија, Microsoft Services и Сивус. Во моментот работи како DevOps & IT Operations менаџер во Сингулар Груп, каде го формира тимот за поддршка и операции. За време на професионалната кариера има стекнато сертификати од областа на системско инженерство од Microsoft, Linux и ITIL.
fisnik
Фисник Доко
Сертифициран ISTQB и Microsoft тренер со повеќе годишно искуство како предавач во Семос Едукација за курсевите за програмирање и тестирање на софтвер, исто така и предавач на настани во регионот. Вработен во НБРМ и консултант на различни проекти. Повеќегодишно искуство во планирање, дизајнирање и управување на enterprise решенија. Новите технологии се предизвик за него и ги следи за да биде во тек.
ljupco
Љупчо Бубевски
Quality Assurance менаџер во TabTale, клиент на Matrix Global IT Macedonia. Веќе 6 години е одговорен за менаџирање на неколку тимови кои што се занимаваат со тестирање на софтвер и извршуваат операции на мануелно тестирање и автоматско тестирање.

Агенда

 • 5 Трендови во Проектен Менаџмент во 2018
 • Бизнис Анализа во корпоративен Value Stream - Огромни бенефити кои ни се сокриени
 • Проект менаџмент во пракса
 • Зошто SCRUM?
 • SCRUM хибридна методологија во пракса
 • ITIL - Back to the Future
 • DevOps – Одберете ги своите алатки!
 • ISTQB - Планирање и управување на тестирање со Team Foundation Server
 • ISTQB - Автоматско тестирање на Android и iOS мобилни апликации
 • Портфолиото на Dell EMC во функција на поефикасен ИТ менаџмент - Платинум Спонзор – Макпетрол Dell
 • Панел дискусија

До колку сакате да дознаете повеќе за тоа што темите го опфаќаат кликнете на темата


Котизација

Во тек е рана пријава во износ од 6500 денари до 17 Април. Редовна цена на конфернецијата за еден учесник е 7.500 денари.

Број на слободни места:

Sold-Out-1


Регистрација

Имате прашања? Ќе ни биде задоволство да Ви помогнеме. Контактирајте нè во секое време.

Контакт инфо:

Clear View BTC
+389 71 22 84 95


clearview.com.mk
info@clearview.com.mk

Бул. Јане Сандански бр.71а-2/К5/61/6, 1000 Скопје

Платинум спонзор

logo_mpdell

Златен спонзор

Logo MK
Лого МК

Сребрен спонзор

logo golemo

Бронзен спонзор

PMI_Macedonia_FYROM_logo_blue(1)
logo tikves
bellalogo
vis

Медиумски партнери

Biznisinfo1
makfax
tocka
crnobelo
faktor
USB
denar
plusinfo
EIB_Logo_MK
Biznis vesti
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

[ninja_form id=2]

×

[ninja_form id=3]

×