Локацијата на конференцијата е променета и ќе се одржи во City Hall Center

Зошто оваа конференција?

Посетата на оваа конференција ви носи 8 PDUs

Посетата на оваа конференција ви носи 8 PDUs (Professional Development Units), валидни за Вашата PMI сертификација.

9 експерти од 6 области

9 експерти од различни земји и различни компании ќе го споделат своето знаење и ќе покажат примери од пракса корисни за секој од вас. Развијте дополнителни вештини потребни за да ги задржите компетенциите и да останете на врвот.

Излези од рамката

Нови перспективи од креативни предавачи. Посетата на конференцијата ќе ви даде проширен поглед на вашето секојдневно работење, нови идеи, споделени искуства и поголем успех.

Вмрежување

Бидете на исто место со највлијателните PMP & IT Менаџери во регионот.

Најдобри практики

Учете од најдобрите, слушнете ги најновите трендови, останете лидери во вашата професија.

Панел дискусија

Зошто ДА и зошто Не да се користи соодветна методологија и која?

Конференцијата е наменета за:

 • Chief Executive Officer
 • Project Management Consultant
 • Educator/Trainer
 • Vice President
 • Business Analyst
 • Operations Manager
 • PMO Manager
 • Chief Information Officer (CIO)
 • Project Lead
 • Project Manager
 • Senior Project Manager
 • Director of Project Management/Director of PMO
 • Portfolio Manager
 • Program Manager
 • Project Management Specialist

Зошто да присуствувате?

Во еден ден, на едно место ќе имате можност да ги чуете искуствата на:

milan

Милан Шмигиќ
MScEE, PMP, PMO-CP е основач и CEO на Центар за Управување со проекти– CPM (www.cpm.rs), водечка консултантска и тренинг компанија за Проектен Менаџмент на целиот Балкан. Г. Шмигиќ има над 20 годишно работно искуство во менаџмент- консултантство, како и тренинг во многу индустрии и институции: Влада, ИТ компании, Финансиски институции, А/Е/С и енергетски институции. Неговото професионално искуство вклучува методологија и развој на проектен менаџмент портфолио, развој на PM методологија, како и имплементација на Enterprise Project Management Information Systems, Portfolio Project Management Offices и Contract Management процеси. Г. Милан Шмигиќ поседува завидно искуство во работа со проекти, покривајќи ги следните области: Cost & Schedule Management, Scope & Configuration Management, Earned Value Management, Human Resources Management, Stakeholder Management and Risk Management.

rok

Рок Сајовиц
Г. Сајовиц е Дипломиран Инженер по компјутерски науки и Магистер по Менаџмент. По тригодишното искуство во Владиниот Центар за Информатика на Словенија, се вработува во приватна компанија фокусирајќи се на IT Service Management, каде што работи како сениор менаџер повеќе од три години. Во 2007 година, Рок Сајовиц основа сопствена комапнија ITSM CENTER Slovenia, каде до ден денес е Генерален Директор. Г. Рок Сајовиц ги има сите ITIV V3 Expert сертификати и е долгогодишен ITIL тренер. Од сертификати поседува и PRINCE2 practitioner and ISO/IEC 20000 and ISO/IEC 27001 Lead Auditor. Рок Сајовиц е човек со импресивно работно искуство како во јавниот, така и во приватниот сектор.

darko

Дарко Димитровски
Дарко Димитровски е извонреден проектен менаџер кој повеќе од 12 години работи во различни опкруженија и по неколку различни методологии.Има развиено одлични вештини работејќи со Agile и Waterfall во хибрид со CI и CD. Секогаш кога ви е потребно да завршите некој проект, треба да го вклучите Дарко Димитровски-мото кое се развило низ годините.

Агенда

09:00 – 09:30
Регистрација
9:30 – 10:00
Трендови во PM за 2019 – Милан Шмигич
10:00 – 10:30
Transformation to Agile – Дарко Асеко
10:30 – 10:45
Кафе Пауза
10:45 – 11:15
Agile од пракса (Ендава)
11:15 – 11:45
Power BI – Measure and visualize project success – Дејан Вакански
11:45 – 12:15
Big Data
12:15 – 12:30
Soft Skills in IT – Бијлана Барокчиева
12:30 – 13:15
ITIL v4 and Digital Transformation – Рок Сајович
13:15 – 14:00
Ручeк
14:00 – 14:30
What is the future of Blockchain technology? – Мр. Игор Згонц
14:30 – 15:00
Project Success = Business Success (Definitions and Metrics) – Милан Шмигич
15:00 – 15:15
Кафе пауза
15:15 – 15:45
Панел дискусија
15:45
Work shop